Nieuws over de hondenbelasting in Groningen

Op deze pagina staat het nieuws over de hondenbelasting in de provincie Groningen in 2018. Zodra alle tarieven bekend zijn zullen deze op deze pagina worden gepubliceerd.

NIET LANGER HONDENBELASTING IN MENTERWOLDE

In 2018 fuseren de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren tot de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Deze gemeente heeft al aangekondigd geen hondenbelasting te gaan heffen. Dit is goed nieuws voor hondenbezitters uit de huidige gemeente Menterwolde. Zij betalen tot en met 2017 namelijk nog wel de blaftax.

NOG SLECHTS 25 % VAN GRONINGSE GEMEENRTEN HEFT HONDENBELASTING

Komend jaar neemt het aantal gemeenten in de provincie Groningen af naar 20. In de nieuwe gemeenten Midden-Groningen en Westerwolde zijn er geen plannen om hondenbelasting te gaan heffen. Hierdoor zullen in 2018 nog slechts van 5 van de 20 gemeenten in Groningen hondenbelasting heffen.

HOOGSTE HONDENBELASTING IN STAD GRONINGEN

De gemeente Groningen heeft al jaren de hoogste hondenbelasting in de provincie Groningen. In 2017 heeft Groningen de een na hoogste hondenbelasting van alle Nederlandse gemeenten. Andere gemeenten met een zeer hoge hondenbelasting hebben al aangekondigd deze tax in 2018 te verlagen. Deze geluiden zijn nog niet in de gemeenteraad van Groningen te horen. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de stad Groningen daarom in 2018 de hoogste hondenbelasting van Nederland. 

 

 

Hondenbelasting de afgelopen jaren:

In 2017 heeft de gemeente Eemsmond de hondenbelasting afgeschaft

In 2012 heeft de gemeente Ten Boer de hondenbelasting afgeschaft.

In 2010 heeft de nieuwe gemeente Oldambt de hondenbelasting afgeschaft. De voormalige gemeenten Reiderland & Winschoten hadden hondenbelasting.

In 2005 heeft de gemeente Vlagtwedde de hondenbelasting afgeschaft.

In 2001 heeft de gemeente Stadskanaal de hondenbelasting afgeschaft.

In 1999 heeft de gemeente Appingedam de hondenbelasting afgeschaft.

 

 

 

Deze pagina tweeten of delen via andere sociale media zoals Facebook? Helemaal onderaan rechts zitten de sociale media knoppen.

 
 • Top10 laagste OZB-tarieven 2020

  De OZB-tarieven verschillen ook in 2020 sterk. Amsterdam heeft wederom het allerlaagste tarief van Nederland. In Nijmegen betaal je zes keer zoveel.

  Lees meer >
 • Toeristenbelasting 2020

  Momenteel doet CijferNieuws.nl een onderzoek naar de toeristenbelasting 2020. De tarieven stijgen dit jaar sterk en ook neemt het aantal gemeenten

  Lees meer >
 • Tarieven hondenbelasting 2020

  Het aantal gemeenten dat hondenbelasting heft daalt in 2020 verder. Toch wordt deze belasting nog steeds in een (kleine) meerderheid van de

  Lees meer >
 • Waterprijs omhoog in 2019

  De prijs van water verschilt ook in 2019 sterk per provincie en woonplaats. De prijs per kubieke meter loopt dit jaar

  Lees meer >
 • OZB-tarieven 2019: sterkste stijging plus 30 %

  De OZB-tarieven 2019 verschillen per gemeente in hoge mate. Amsterdam heeft de laagste tarieven, Nijmegen en enkele gemeenten in Groningen hebben al

  Lees meer >
 
 
28296